Kommer Netflix att återföra Family Guy? Kommer en av de roligaste tecknade filmerna tillbaka till streamingtjänsten? Varför lämnade det i första hand? Family Guy lämnade Netflix förra året tillsammans med andra Fox-titlar. Det har varit mycket missat och många människor jag har talat med om det vill ha det tillbaka. Så kommer Netflix att återföra Family Guy?

Se även vår artikel 30 bästa animerade filmer på Netflix

Det är osannolikt att Netflix kommer att innehålla Family Guy igen.

Tydligen förra året, kontraktet mellan Fox och Netflix upphörde och streamingtjänsten förnyade inte det. De flesta, om inte alla, Fox-titlar har lämnat Netflix eller avslutat sin körning innan de försvann. Fox gick sedan till Hulu men kommer att byta till Disney när tjänsten lanseras eftersom Fox ägs av Disney. Hulu ägs också av Disney men kommer att förbli en oberoende strömningstjänst.

Som sagt, om du bor utanför USA är kontraktet mellan Fox och Netflix annorlunda så att du kanske ser andra Fox-titlar, inklusive Family Guy för en liten stund ännu.

Netflix och Fox

Family Guy är inte det enda skadet, andra favoriter som The Follow, Futurama, That 70s Show, White Collar och New Girl kommer alla eller har gått från Netflix. Denna sida har en fullständig lista över Fox-programmen som avgår från Netflix och innehåller många av våra favoriter.

Även om Family Guy är 20 år lyckas den förbli rolig och underhållande. Även om det liknar ånden och humor som The Simpsons, är det dess egen show och lyckas hålla sig original och åtskild från den gulaste familjen. Avsnitt är fortfarande skapade nu och serien pågår på Fox men de kommer inte att visas på Netflix.

Vi vet inte exakt vad som hände mellan Netflix och Fox men det kan ha något att göra med Disney efter att ha köpt Fox. Då Disney skapar sin egen streamingtjänst för att ta på sig Netflix, hade intressekonflikten antagligen en viss betydelse för vad som hände. Vi har diskuterat detta tidigare med andra Disney-egenskaper som Marvel shows. Disney äger de också och de har också lämnat Netflix för att flytta till Disney.

Var kan du titta på Family Guy nu?

Om du vill hålla jämna steg med Family Guy kommer du att behöva komma åt Fox-kanalen eller Hulu. Fram till Disney Plus-tjänsten lanseras den 12 november i år är det dina huvudalternativ. Andra nätverk och kabelkanaler kan också innehålla vissa program, men de kommer inte att dyka upp igen på Netflix trots en Change.org-framställning som samlade hela 306 supportrar.

Nu visar TV också några Fox-TV-program, inklusive Family Guy i vissa regioner. Om du inte har kabel eller Hulu är Now TV ett annat alternativ, även om det inte är billigt.

Family Guy är fortfarande i produktion och är nu på säsong 16 som visas på dessa kanaler.

Är detta slutet för Netflix?

Livet brukade vara så enkelt. Om du ville titta på alla dina favorit-TV-program fick du ett kabelabonnemang. När streaming kom, köpte du ett Netflix- och / eller Hulu-abonnemang. De hade alla de flesta kanaler från de flesta nätverk för det mesta så att du kunde ha en prenumeration och få tillgång till allt.

Det enda abonnemanget som var billigare än kabeln var Netflix styrka och huvudsakliga försäljningsstället. Med rivaliserande nätverk som inrättar sina egna streamingtjänster förändras marknaden. Du kommer inte längre att ha ett enda prenumeration som täcker allt utan behöver flera prenumerationer och flera appar för att titta på dina favoritprogram.

Disney Plus kommer att visa Disney-filmer, ABC-show, 20th Century Fox, Marvel och Pixar-filmer och Lucasfilm-produktioner. Apple kommer att lansera sin egen streamingtjänst med exklusiva medel från Sofia Coppola, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Brie Larson, Damien Chazelle och Steven Spielberg. NBCUniversal skapar också sin egen streamingtjänst och drar innehåll från någon annanstans.

WarnerMedia drar också tillbaka sitt innehåll till sin egen kommande tjänst som inkluderar HBO, DC Comics, Harry Potter, Lord of the Rings och massor av annat innehåll. Facebook vill komma in på actionen och till och med YouTube har börjat skapa sitt eget TV-innehåll.

Det som började som ett enda prenumeration kommer snart att bli en hel röra med prenumerationer som tar oss från en $ 10 per månad till $ 40- $ 50 per månad beroende på hur många du behöver för att se de program du vill ha.

Netflix ändrade spelet och var den tjänst som vi tittaren ville se. Företags girighet har förändrats för alltid och framtiden är nu osäker för alla strömningstjänster. Streaming är fortfarande framtiden men vilken form kommer det att ta? Kommer Netflix att överleva med begränsat innehåll och Netflix Originals? Kommer dessa andra tjänster att falla vid vägen när vi börjar strömskärning och snörning?

Vad tror du? Berätta för oss dina tankar nedan!