Har du någonsin upplevt att komma åt de allmänna inställningarna för din Galaxy S9 eller S9 +, då visas ett meddelande som säger: "Tyvärr har inställningarna slutat"? Det är väldigt irriterande, eller hur? De flesta av oss har upplevt det här problemet men lösningen för detta är väldigt lätt! Fortsätt läsa artikeln nedan för att få reda på rättelsen för det här problemet.

Guiden vi kommer att tillhandahålla är gjord för att hjälpa dig med den här specifika frågan om din Samsung Galaxy S9 eller S9 +. Om det här problemet fortsätter att dyka upp på skärmen kan din enhet ha problem med uppdateringen av firmware, app från tredje part eller skadad data eller cache, det är därför den fortsätter att krascha.

Hur du åtgärdar "Tyvärr har inställningar stoppat" -fel på Galaxy S9 och S9 Plus

För att lösa problemet löser lösningen vanligtvis så:

  • Starta om enheten> Torka av cache-partition> Avinstallera appen i säkert läge> Rensa cachen i Google Play och avinstallera appen> Återställ Samsung Galaxy S9 eller S9 +.

Följ denna guide nedan, i särskild ordning, för att hjälpa dig lösa problemet om meddelandet "Tyvärr har Inställningar stannat" fortsätter att dyka upp när du öppnar inställnings-appen.

Gör en enkel omstart

Detta är det enklaste sättet att lösa ett problem på de flesta enheter och har visat sig vara effektivt i de flesta fall

Torka av cache-partition

Denna process kan endast utföras genom att gå in i återställningsläget. Att torka av cache-partitionen kan ta bort firmware-fel i cache i operativsystemet. För att göra detta, följ denna guide för hur du torkar cache-partitionen på Galaxy S9 och S9 Plus.

Inspektera allt i säkert läge

Om du har många tredjepartsappar installerade på din Galaxy S9 eller S9 + kan du anta att en av dessa appar orsakar problemet som gör att enheten slumpmässigt fryser eller till och med startar om. När du går in i Safe Mode är alla tredjepartsappar blockerade eller otillgängliga. Om du försöker öppna inställningsappen här kan du kontrollera om felmeddelandet fortfarande visas. Om det inte gör det kan det vara en av dina appar. Du kan installera det manuellt en efter en.

Rensa upp Google Play

Det här alternativet kan vara första gången du ser detta, men det har fungerat för vissa.

  1. Gå till applikationshanteraren i appen InställningarVälj Google Play-appen och klicka sedan på alternativet Rensa cacheVälj avinstallera uppdateringar och starta om Galaxy S9

Försök att starta Google Play-appen igen och gå till dess inställningar genom att öppna menyn. Klicka på Byggversionsposten och väntar sedan tills du får ett meddelande om den uppdaterade Google Play-versionen att den är redo att ladda ner och installera. Bekräfta bara och låt den göra sitt jobb.

Gör en hård återställning

Detta är den ultimata lösningen för de flesta problem, men det är också något som de flesta av Galaxy S9-användare undviker. Förmodligen eftersom det här alternativet tar bort allt i enheten inklusive filer, allmänna inställningar och verkligen allt. Men du kan fortfarande spara alla dina filer genom att göra en säkerhetskopia innan du utför den hårda återställningen. Du kan spara allt igen, även dina internetinställningar, foton, videor, musik och till och med dina kalendermärken. Gå bara till App-menyn, öppna appen Inställningar och tryck på Användare och säkerhetskopiera från alternativen. Här ser du alla dina konton och den senaste säkerhetskopian du har gjort. Klicka på för att utföra en ny säkerhetskopia för att börja spara alla dina filer från att försvinna.

Den här guiden hjälper dig att säkerhetskopiera alla dina filer och göra en fabriksåterställning på din Samsung Galaxy S9 eller S9 +. När du är klar med det återställer du säkerhetskopian och kontrollerar om felmeddelandet "Inställningar har stoppat" tyvärr fortfarande visas. Men med dessa lösningar som nämnts ovan, bör det försvinna nu.