Ibland är ett landskap bara för enormt för att passa in i en enda ram och bara ett panorama gör. Vissa telefoner har panoramafunktioner men de gör ofta inte någon rättvisa. Om du vill skapa något som gör det rättvisa behöver du panoramafotograferingsprogramvara, även känd som programvara för syning av bilder. Här är vad jag tror är några av de bästa panoramafotograferingsprogrammen för PC.

Se även vår artikel De bästa Gmail-apparna för Windows 10

Fotstygn är exakt vad det antyder. Koppla samman enstaka bilder för att ge en panoramautsikt. Du kan använda telefonens panoramainställning om du vill men du inte har full kontroll över slutresultatet och det kan vara svårt att redigera med någon detaljnivå. Dessa program möjliggör mer kontroll över den färdiga produkten.

Image Composite Editor

Image Composite Editor är en Microsoft-produkt men låt inte det förhindra dig. Det är faktiskt en mycket bra bildredigerare som gör att du kan sömma bilder sömlöst. Det är ett äldre program som inte har uppdaterats på ett tag men som spelar ingen roll. Det är både kraftfullt och enkelt och gör ett bra jobb med att vara tillgänglig även för de mindre erfarna bildredigerare som jag.

Gränssnittet är enkelt och gör kort arbete med att sy ihop bilder för att göra ditt panorama. Du kan också utföra grundläggande redigeringar och lägga till lager, spara i olika format och allt det där bra. Det är verkligen synd att detta program inte längre utvecklas eftersom det är mycket bra på vad det gör.

Hugin

Hugin är för mer erfarna fotografer eller bildredigerare. Det är inte mycket nybörjare vänligt men det är mycket kraftfullt. Det är ett öppen källkodsprogram som gör att du kan sy bilder tillsammans för att skapa ditt panorama. Det är tillgängligt för Windows, Mac och Linux och fungerar väldigt bra.

Om du handlar med höga upplösningar, levererar Hugin där också. Det finns en guide som kommer igång men det tar tid och tålamod att utforska detta program helt. Det kommer dock att belöna det tålamodet med några fantastiska resultat!

Autostitch

AutoStitch är idealisk om du bara vill sätta ihop en snabb panorama att använda på en webbplats eller på sociala medier. Du lägger till din bildserie och programmet sammanfogar dem automatiskt tillsammans för dig i vad det tycker är den optimala layouten. Det finns inte för många alternativ i programmet men för enstaka användning gör det jobbet gjort.

Detta är en premiumprodukt som levereras med en gratis demo. Programmet är väldigt lätt att ta sig an och trots den daterade webbplatsen och designen får jobbet gjort utan krångel.

photostitcher

PhotoStitcher förtjänar sin plats på den här listan med panoramafotograferingsprogramvara för PC eftersom den är enkel att använda men ändå ger utmärkta resultat. Det är också mycket billigare än andra på marknaden till endast $ 19.99 med en gratis demo. PhotoStitcher fungerar också automatiskt men du kan också ha manuell kontroll. Gränssnittet är enkelt att navigera och erbjuder en rad verktyg, effekter och redigeringsalternativ för att skapa en högkvalitativ produkt.

Jag gillade utseendet och känslan i detta program och det gav bilder av god kvalitet även med min obehagliga redigeringsförmåga. För det bara är det väl värt att kolla in!

Affinitetsfoto

Affinity Photo är inte tekniskt panoramafotograferingsprogram utan en standardredigerare. Den har dock ett knep i ärmen men kan skapa panoramabilder av god kvalitet. Jag använder Affinity Photo eftersom det är mycket billigare än Photoshop men du kan skapa resultat i nivå med vad Adobe kan hjälpa dig att skapa. Det är en annan produkt som inte är idealisk för absoluta nybörjare men om du vill ha ett program som gör mer än fotosömmar är det värt att kolla in.

Gränssnittet påminner om Photoshop men också annorlunda. Om du har använt PS tidigare bör du känna dig som hemma direkt. På samma sätt, om du inte har använt en bildredigerare så känner du dig inte förlorad.

Autopano

Autopano är dyrare än dessa andra produkter men levererar säkert kvaliteten. Detta är ett annat panoramafotoprogram som inte är idealiskt för nybörjare eller tillfälliga användare men om du är seriös när det gäller fotograferingen är det väl värt att kolla in.

Det är ett mycket kapabelt program som kan sy högupplösta bilder och tillåta redigering efteråt. Gränssnittet är enkelt att navigera och innehåller några mycket avancerade funktioner. Det är bra att inte överväldiga dig med alternativ, så med tålamod kan du producera några allvarligt högkvalitativa panoramabilder.

Det är vad jag tror är några av de bästa panoramafotograferingsprogrammen för PC. Har du några andra förslag? Fotosömmar som levererar varorna men inte kostar en förmögenhet? Berätta om dem nedan om du gör det!