Android-telefoner kan uppleva problem med slumpmässig och konstant omstart av många olika skäl. De vanligaste är firmwareproblem, appkompatibilitetsproblem och skadade cachedata. Låt oss se hur du fixar en Samsung Galaxy J7 Pro som fortsätter att starta om.

Anslut laddaren

Om Samsung Galaxy J7 Pro fortsätter att starta om på egen hand, anslut laddaren till laddningsporten. Fortsätt använda telefonen med laddaren ansluten till ett par timmar. Om det slutar starta om, är problemet med batteriet, och du bör ta din telefon till en verkstad för att byta ut den.

Å andra sidan, om det fortsätter att starta om även efter att du har anslutit laddaren är problemet med programvara. Fortsätt till nästa tips om du vill felsöka ytterligare.

Mjuk omstart

Ibland får smärre programvarufel och glitches att smartphones startar om slumpmässigt. Detta kan vanligtvis åtgärdas med en vanlig mjukstart, och här kan du utföra en på din Samsung Galaxy J7 Pro.

  1. Tryck och håll ned “Power” -knappen tills du ser Power Off-menyn på skärmen. Släpp "Power" -knappen och tryck på "Power Off" -alternativet på skärmen. Tryck en gång till för att bekräfta ditt val. Vänta tills telefonen stängs av helt. Tryck på “Power” -knappen för att starta uppstarten av telefonen. När telefonen startar upp, kontrollera om problemet är borta.

Rensa cache

Om den mjuka omstarten inte fungerade, försök att rensa app-cachen.

Samsung Galaxy J7 Pro håller på att starta om
  1. Lås upp telefonen. Starta appen "Inställningar" genom att knacka på ikonen. Gå till avsnittet "Apps". Öppna apparna och välj appen du vill rengöra. Tryck på fliken "Lagring". Välj sedan "Rensa cache" .
Starta om Galaxy J7 ProKeepsGalaxy J7 Pro-enhet håller omstart

Formatera cache-partitionen

Android-telefoner kan börja slumpmässigt starta om när cacheminnet fylls. För att utesluta det kan du överväga att formatera cache-partitionen.

  1. Stäng av telefonen. Tryck på "Hem" och "Volym upp" -knapparna tillsammans och håll dem intryckta. Tryck också på strömknappen. När "Android" -logotypen visas släpper du alla tre knapparna. Använd volymknapparna för att navigera till alternativet "torka data / fabriksinställning". Välj det med “Power” -knappen. Gå till alternativet “wipe cache partition” med volymknapparna. Tryck på “Power” -knappen för att välja alternativet. Bläddra ner till “Yes” -alternativet och bekräfta med “Power” -knappen. När telefonen slutar torka av cache-partitionen, välj alternativet “Reboot system now”.

Hård återställning

Slutligen kan du prova den hårda återställningsvägen.

  1. Tryck och håll ned “Power” -knappen i flera sekunder. Tryck sedan ihop knapparna “Power”, “Home” och “Volume Up”. Håll dem tills du ser “Samsung” -logotypen. När Återställ-menyn visas använder du volymknapparna för att bläddra till alternativet “torka data / fabriksåterställning”. Välj det med “Ström” -knappen. Välj sedan “Ja - - radera alla användardata”. När formateringen är gjort, välj alternativet "starta om systemet nu".

Slutgiltiga tankar

De metoder som beskrivs ovan bör fixa omstartproblemet i de flesta fall. Men om problemen kvarstår även efter att du har gjort en hård återställning är det bäst att hitta en professionell reparatör.