När Apple släppte MacBook Air 2013 i juni utnyttjade företaget Haswell-plattformens ökade energieffektivitet för att ge betydande förbättrad batteritid. Efter att ha tillbringat lite tid på att testa den nya MacBook Airs 802.11ac Wi-Fi-prestanda, vände vi oss på energieffektivitet. Hur exakta är Apples imponerande påståenden om batterilivslängden för MacBook Air 2013?

Testa hårdvara

Vi testar en 13-tums MacBook Air-start 2013, med en 1,3 GHz Core i5-processor, Intel HD 5000 GPU och 4 GB RAM. Som jämförelse genomförde vi också samma tester på en 13-tums MacBook Air 2011 som drivs av en 1,7 GHz i5 Sandy Bridge-processor med Intel HD 3000-grafik och 4 GB RAM.

2013 MacBook Air Battery Life Test

2011-modellen har haft måttlig användning sedan vi förvärvade den för nästan två år sedan, så testerna bör inte tolkas som att mäta ett absolut prestanda delta mellan de två modellerna under "optimala" förhållanden. Med ett relativt lågt antal batterinivåer i början av testerna på 131 hjälper emellertid resultaten att måla en intressant bild av hur långt tekniken har kommit framåt.

Båda systemen har rena installationer av OS X 10.8.4, den senaste publicerade versionen av OS X vid tidpunkten för denna artikel.

Testmetodik

För varje scenario uppmättes batteriets livslängd med hjälp av ett Automator-skript som placerade en tidsstämpel i en textfil på skrivbordet var 30: e sekund. I slutet av varje test startade vi Macen igen och använde den första och sista tidstämpeln för att beräkna den totala körtiden.

Under varje test inaktiverades all bakgrundsprogramvara och tjänster förutom Wi-Fi och applikationerna som behövdes under testet. Varje Mac: s strömalternativ konfigurerades för att hålla skärmen hela tiden på, och inställningar som skärmsläckare och automatisk bakgrundsbelysning dimmning stängdes av. Skärmens bakgrundsbelysning var inställd på 5 staplar för alla tester och volymen till 50 procent för videotester.

Vi undersökte fyra scenarier, beskrivna nedan. Varje test utfördes två gånger, och resultaten var i genomsnitt.

Maximal uthållighet: För det här testet ville vi först se hur långt vi kunde driva saker så vi testade en ledig situation med skärmen på men inga körbara applikationer. Wi-Fi var också aktiverat, men inga applikationer fick åtkomst till det annat än uppgifter på bakgrundssystemnivå, som att kontrollera om programvaruuppdateringar. Även om detta är ett helt orealistiskt scenario försökte vi fastställa en "baslinje" för batteriets livslängd. Med andra ord, oavsett hur lätt du använder din Mac, är detta den maximala batteritiden du någonsin skulle kunna få.

Moderat arbetsflöde: Med hjälp av ett specifikt Automator-skript försökte detta test återskapa ett måttligt arbetsflöde. Teståtgärderna är följande:

1) Öppna en webbplats (tekrevue.com); paus 30 sekunder.2) Öppna en andra webbplats (nytimes.com); paus 30 sekunder.3) Öppna en tredje webbplats (espn.com); paus 30 sekunder.4) Öppna och skapa ett nytt textdokument i TextEdit; paus 20 sekunder.5) Öppna Mail-appen och pausa i 20 sekunder för att låta alla nya meddelanden laddas ner.6) Stäng alla applikationer; paus 5 sekunder.7) Upprepa.

Medan allas specifika arbetsflöde kommer att variera väldigt, tror vi att detta simulerar ett vanligt scenario för lättarbete och surfning medan du är på språng.

Videouppspelning: För de långa flygningar och resor ville vi se hur bra den nya MacBook Air hanterade videouppspelningstiden. Med hjälp av 1080p iTunes Store-versionen av 2009 Star Trek-omstarten ställde vi in ​​videon till loop med QuickTime 10.3.

Stresstest: Precis som vårt uthållighetstest var orealistiskt inaktivt, kan detta test vara orealistiskt intensivt. Med hjälp av stresstestfunktionen i Geekbench 2.4.3 testade vi ett straffscenario där varje Mac: s CPU var knuten till gränsen. Det är inte nödvändigtvis klokt att utföra så långa CPU-intensiva uppgifter när du kör på batteri, men det är bra att veta vad du kan förvänta dig om behovet uppstår.

Testresultat

Här är resultaten, uppmätta i minuter, för varje test.

2013 MacBook Air Battery Life Test

Påståendena om MacBook Air-batteriets livslängd 2013 är inte överdrivna. Vårt måttliga arbetsflödestest resulterade i 708 minuters körtid, eller 11 timmar och 48 minuter, bara blyg över Apples annonserade 12-timmarsgräns. Det är en förbättring av 138 procent jämfört med 2011-modellens ungefär fem timmars resultat.

Ännu bättre, vårt videouppspelningstest gav oss 12 timmar och 40 minuter uppspelningstid. Det är tillräckligt länge för att se sex två timmars filmer på en enda laddning, mer än till och med den senaste iPad. 2011-modellen varade i 6 timmar och 12 minuter, ett imponerande antal före 2013-modellens introduktion.

Vår uthållighetstest visade hur bra effektivitetsförbättringar som Haswell har, vilket gav absolut episka resultat. I viloläge kan den nya MacBook Air sitta där i drygt 19 timmar, redo att hoppa i aktion vid ett ögonblick. Detta jämförs med endast cirka 7,7 timmar för 2011-modellen. Det stämmer, den nya MacBook Air kan utföra ett måttligt arbetsflöde i mer än 53 procent längre än 2011-modellen kan hålla i viloläge.

Slutligen, vårt stresstest, som förväntat, träffade dessa Mac-datorer hårt. Även om CPU: n är fastnämnd och fansen springer som galen kan MacBook Air-ägare 2013 förvänta sig nästan fyra timmars körtid på språng, jämfört med mindre än 2 timmar från 2011-modellen.

MacBook Air-batteriets livslängd 2013 är helt enkelt otrolig, och för många användare kan det vara anledningen att uppgradera till de senaste modellerna. Dessa resultat gör oss också glada över att se vad Apple har lagrat för MacBook Pro-uppdateringar som förväntas för senare i år.

Finns det ytterligare scenarier som du vill att vi ska testa? Låt oss veta i kommentarerna eller skicka ett e-postmeddelande till oss. Vi kommer också att uppmärksamma oss på att testa batteriets livslängd under OS X Mavericks när vi nära den offentliga utgåvan.