Om du behöver skapa en logotyp för ditt företag eller idrottslag är det bästa sättet att konvertera bilden till en vektor. Vektorer använder ekvationer i stället för pixlar och kan lätt ändras storlek utan att förlora kvalitet. På så sätt kommer din logotyp att se lika skarp ut på en mugg och på sidan av en buss. Här är de bästa alternativen för online och skrivbord för att konvertera bilder till vektorer.

Se även vår artikel Hur man ritar en linje i Photoshop

Online-lösningar

1. Autotracer

Autotracer är en populär vektorvektor. Det är gratis och kräver inte registrering. Det fungerar med jpg-, png-, jpeg- och pdf-filer. Den maximala filstorleken är 6 MB eller 5000 × 5000 pixlar. Så här vektoriserar du en bild med Autotracer.

Meny för autotraceralternativ
  1. Starta din webbläsare och gå till AutotracerKlicka på knappen "Välj fil" och bläddra i din dator efter bilden. Alternativt kan du ange webbadressen till en online-bild. Välj utgångsformat. SVG, PDF, AI, DXF, EPS, SK och FIG XFIG 3.2-format är tillgängliga. Välj antalet färger. Det kan sträcka sig från 1 till 256. I avsnittet Avancerade alternativ kan du välja utjämningsnivån.Kryssa i rutan “Despeckle” om du vill bli av med små element. Du kan också välja att inte konvertera vit bakgrund genom att markera Rutan "Ignorera". Klicka på "Start". Vänta på att Autotracer ska slutföra konverteringen. Om utdatafilen är för stor ser du inte förhandsgranskningen. Klicka på länken för att ladda ner din vektorbild.

2. Vector Magic

Vector Magic är ett annat populärt onlinealternativ för att förvandla bildfiler till vektorer. I motsats till den super enkla Autotracer, kan Vector Magic du redigera resultatet efter konverteringen. Så här fungerar konverteringen på Vector Magic:

  1. Starta webbläsaren och gå till Vector MagicClick på knappen "Välj bild att ladda upp" och bläddra efter den bild du vill konvertera. Alternativt kan du välja filen på din hårddisk och dra den till fältet märkt "Dra bild här". När du lägger till bilden kommer webbplatsen att ladda upp, analysera och konvertera den automatiskt. Ställ in detaljnivå och antal färger . Alternativt kan du redigera resultatet i avsnittet "Avancerat" i menyn. När du är nöjd klickar du på knappen "Hämta resultat".

Skrivbordslösningar

Illustratör

Illustrator är ett oerhört kraftfullt program för bildmanipulerande programvara. Du kan göra många saker med det, inklusive konvertering av bilder till vektorfiler. Låt oss se hur man konverterar en bild till en vektor med Adobe Illustrator.

Förvandla bilden till en vektorillustrator

Photoshop

Adobe Photoshop har funnits sedan 1990 och anses allmänt vara den mest kraftfulla rastergrafikredigeraren. Att skapa vektorfiler från bilder är bara en av de många saker du kan göra med detta djur. Så här förvandlar du din bild till en vektor med Photoshop CS6:

Photoshop-bild till vektor

Spara och avsluta

Online-webbplatser är snabba och enkla att använda, men är något begränsade. Å andra sidan är skrivbordsalternativ inte gratis och kräver viss kunskap, men de ger överlägsna resultat. Gå med förstnämnda om du är i nypa. Om du vill ha maximal kvalitet är stationära appar vägen att gå.