När vi närmar oss slutet av 2010-talet är det uppenbart att ingen teknik har haft ett större inflytande över våra liv än smarttelefonen. Först uppnådde topp framgång med Apples iPhone och följde noga med Googles eget Android OS (främst drivet av försäljningen av Motorola Droid och, nyligen, Samsungs Galaxy S-line), har smartphones ersatt så många prylar, institutioner och sociala konstruktioner att det är ofta svårt att hålla reda på. Din smartphone har tagit plats för din iPod, din GPS och din kamera. Du bär inte längre med en ficklampa, en miniräknare eller en e-läsare. Du köper saker från din hand istället för i butiken, köper matvaror, flygbiljetter och avhämtning allt från samma enhet på några sekunder. Du kanske inte ens tänker på det här sättet, men din telefon har blivit din huvuddator, den enhet du använder mest i ditt dagliga liv.

Se även vår artikel Kan jag använda Tinder utan Facebook?

Med smartphones som ersätter fysiska föremål i vårt liv är det inte förvånande att de också har ersatt många av våra sociala interaktioner. Vi har alla en grupptext med vår familj eller vänner på gång, där skämt delas och planerar att träffas. På senare tid har smarttelefonen helt revolutionerat dejting och träffat människor socialt. Appar som Tinder och Bumble har gått långt med att ta bort det sociala stigmatiseringen kring online-datering, skapat miljoner matcher och tusentals relationer. Medan Tinder, ungefär som tidig online-datering på 2000-talet, ursprungligen sågs i ett negativt ljus, har appen funnits i över ett halvt decennium och yngre publik - främst den tusenåriga marknaden som Tinder har strävat efter genom sin historia - har blivit relativt bekväm med konceptet att träffa människor genom swipes och appar. I själva verket skulle du vara hårdpressad för att hitta någon i tjugoårsåldern som inte kände ett par som träffades genom Tinder.

Men om du är ny på Tinder kan det vara svårt att lära sig hur appen fungerar. Om dejting är all kommunikation, hur pratar du till och med med någon i appen? Precis som med alla dejting-appar måste du börja med att matcha. Låt oss se hur du skickar meddelanden på Tinder.

Skickar ett meddelande på Tinder

Att skicka ett meddelande i Tinder tar bara en sekund, men du måste ha matchats med någon först.

  1. Öppna Tinder på din enhet. Välj pratbubblan uppe till höger. Välj en matchning från listan. Välj meddelande längst ner till vänster för att öppna meddelandefönstret. Skriv ditt meddelande och tryck på Skicka när du är klar.

Tinders meddelandesystem fungerar exakt på samma sätt som de flesta meddelandeappar, med ett textinmatningsfält och stöd för emojis och andra specialtecken. När du skickat ditt meddelande får den andra personen ett meddelande, precis som om de använde iMessage, WhatsApp eller Facebook Messenger. Därifrån kan de svara när de är aktiva och online.

Vad man ska säga i ett meddelande på Tinder

Även de mest självsäkra människorna faller ner när de tänker på vad de ska säga i ett öppningsmeddelande till någon på Tinder. Vi kanske kan prata med motsatt kön naturligt och smidigt vid någon annan tidpunkt, men när vi är intresserade av dem fungerar det bara inte.

Här är några tips för att få ditt meddelande över.

  • Undvik att säga bara "Hej" eller "Hur mår du" till varje pris. Det kommer att misslyckas. Läs personens profil och få en känsla för personen. Referera till något i din öppningsrad. Om du kan vara rolig, gör det. Om du inte är naturligt rolig, inte. Om du har gemensamma drag eller intressen, hänvisa till det i ditt meddelande på Tinder. Försök att provocera en känsla, lycka, överraskning, spänning, nyfikenhet eller vad som helst. Känslor får dig matcher varje gång. Försök bara hålla dem positiva känslor. Vissa människor kan komma undan med en lätt förolämpning men inte många! Undvik att prata om utseende eller kropp såvida det inte är unikt eller intressant, kroppen eller din kommentar. Ställ äkta frågor som visar intresse för personen bakom profilen. Ju mer intelligent eller unik frågan, desto högre är dina chanser att lyckas. Kontrollera din stavning och grammatik innan du skickar. Medan du inte får poäng för korrekt engelska, kommer du att förlora poäng om du gör det fel. Undvik txt spk när du skickar ett meddelande på Tinder. Över allt annat, var inte läskig.

Det bästa du kan göra när du skickar ett meddelande på Tinder är att skräddarsy ditt meddelande till publiken. Det tar bara 30 sekunder att läsa en profil och titta på bilderna, vilket inte är en enorm investering på ett potentiellt datum. Att komma på något roligt, intelligent, utmanande eller vad som helst tar lite längre tid. Men återigen, hur mycket av din tid är ett potentiellt datum värt?

Ju mer ansträngning du lägger i Tinder, desto mer får du ut det. Även om du inte lyckas de första gångerna får du snart en känsla för vad som fungerar och vad som inte gör det. Och framför allt, kom ihåg att online-dating är tänkt att vara kul för både dig och din match. Håll saker lätt, positiv och respektfull, så kommer du att ha ett datum på nolltid.