Har du svårt att engagera ditt team på Slack?

Se även vår artikel Hur man tar bort alla slacka filer för att hantera diskutrymme

Undersökningar är ett bra sätt att lära sig sina tankar om tidigare eller framtida projekt. Om du planerar ett möte och vill ha deras inmatning, är det enkelt att skapa en enkät för att få de svar du behöver.

Slack har dock inte en inbyggd pollingfunktion. Detta innebär att du måste tillgripa tredjepartsappar för att få jobbet gjort. Ta reda på vilka appar som är de mest populära och vilka som är de lättaste att använda. Lär dig också hur du improviserar i Slack och kör en informell enkät genom att använda andra inbyggda funktioner.

Använda Emoji-reaktioner

Kör ett omröstning i slack

Om du vill hålla sakerna enkla när du kolla kollegor eller teamkamrater, kan du använda emoji-reaktioner för att fatta ett beslut.

Tilldela en emoji till ett specifikt omröstningsalternativ, och låt sedan helt enkelt folk rösta genom att reagera med motsvarande emoji. Du kan använda "@ kanal" för att skicka ut ett meddelande eller ett meddelande om omröstningen till alla personer på den kanalen.

Detta är så nära en inbyggd pollingfunktion som du kan få på Slack.

Polling-appar

Om du vill ha mer feedback eller bara vill ha en professionell undersökning är Slack App Directory platsen att besöka.

enkel enkät

Enkel enkät

Med den här appen kan du starta en enkätundersökning på önskad kanal genom att bara skriva in frågan och svaralternativen. Varje teammedlem kan göra detta.

Använd "/ poll" för att starta ditt meddelande. Lägg till frågan i citattecken. Efter frågan använder du citattecken igen för varje svar separat. Om du vill att dina kollegor ska ha viss integritet och ett starkt incitament att rösta sanningsenligt kan du skriva "anonym" efter det sista alternativet för att dölja namnen associerade med röster.

Här är ett exempel på att initiera en anonym undersökning på Slack med Simple Poll: / enkät "Hjälper omröstningar att öka din produktivitet?" "Ja" "Nej" "Ibland" anonym

Även om den här appen verkar ganska grundläggande kan du anpassa omröstningarna tillräckligt för att du alltid får den feedback du behöver.

enkel enkät för slack

Till exempel kan du också begränsa antalet alternativ som varje person kan välja. Skriv ordet “limit” följt av ett nummer för att göra detta. Använd den i slutet av omröstningslinjen efter svaralternativen.

Exempel: / enkät "Vilken tid fungerar bäst för dig? Välj två: ”“ 8:00 ”“ 9:00 ”“ 10:00 ”“ 11:00 ”gräns 2

Det är dock värt att notera att Simple Poll kommer med en grundläggande och en affärsversion. Den grundläggande versionen eller Hobby-versionen låter dig skapa grundläggande och anonyma omröstningar, ställa in upp till 10 alternativ för varje omröstning, men det begränsar dig till 100 röster per månad.

Affärsplanen tar bort gränsen för månatliga röster och låter dig också lägga till upp till 100 alternativ för varje omröstning. Detta är också det enda sättet du kan begränsa antalet valda alternativ per användare. Beroende på hur stort ditt företag är eller hur aktivt arbetsytan är, kanske inte hobbyversionen av Simple Poll räcker.

polly

Polly

Detta är en av de mest populära val- och enkätapparna på Slack. Du kan använda den för att ställa in omröstningar med flera röster, anonyma omröstningar, schemalagda omröstningar eller händelsebaserade undersökningar. Det är en komplex app som är förvånansvärt enkel att använda och den använder i både små och stora arbetsytor.

polly poll för slack

Survey Monkey

En annan intressant app är Survey Monkey. Med den här appen kan du publicera korta enkätundersökningar och starta enkäter baserade på några få mallar. Du kan få Slack-aviseringar när någon svarar på undersökningen. Tyvärr har mallarna inte mycket variation om du inte uppgraderar till premiumversionen.

surveyymonkey för slack

Hur man lägger till pollning-appar

De flesta avfrågningsappar och enkätappar finns i Slack App Directory. Var och en av dessa appar har också sin egen officiella webbplats. En app som är kompatibel med Slack kommer troligen att ha en Add to Slack-knapp på sin webbplats.

En sista fråga

Du undrar kanske hur viktiga enkäter och enkäter verkligen är. Förbättrar de teamproduktiviteten eller är de bara en distraktion?

Att genomföra omröstningar kan ge dig viktig feedback om vissa projekt eller om dina anställdas eller kollegas status. Det låter dig också få svar i realtid från många människor samtidigt.

Undersökningar är utformade för att ge snabb feedback och de är mycket lättare än att skicka privata meddelanden. Det faktum att de är praktiska att använda och lätta att förstå är ett stort plus för alla i teamet.