Om du är en tung Instagramanvändare är förmågan att lägga upp flera bilder på en gång en riktig bonus. Eftersom bildspel verkar så populärt sparar det tid och ansträngning att kunna posta alla bilder i en hit, och det ger ett extra lager av kreativitet vad du kan göra. Medan Instagram tekniskt inte tillåter dig att ladda ner foton, kan du fortfarande göra det om du vet hur.

Se även vår artikel om Instagram Video Downloader - Ladda ner på din telefon (iPhone, Android) eller skrivbord

I februari 2017 såg Instagram möjliggöra för användare att ladda upp upp till tio bilder samtidigt och ha dem som ett bildspel. Detta gör profiler enklare att använda, eftersom du inte kommer att se dussintals liknande bilder täppa upp en profil. Istället kan de samlas in i ett bildspel, vilket gör det lättare att se dem och ger sammanhang till serien som helhet. Jag tror att det var ett bra drag av Instagram, och det verkar som om jag inte är ensam om att tänka det.

Hur du lägger upp flera foton samtidigt på Instagram

Om du vill publicera flera foton samtidigt på Instagram är det ganska enkelt. Processen skiljer sig verkligen inte mycket från att bara posta en bild.

  1. Öppna Instagram-appen. Välj Plus-ikonen som du vanligtvis. Tryck på ikonen Välj flera bredvid Boomerang och Layout. Välj din bildserie; Du kan ha upp till 10 på en gång. Ändra bilderna, lägg till effekter som vanligt och ändra ordningen efter behov.

Du kan göra samma sak med Instagram-videor. Välj bara upp till 10 videor samtidigt istället för bilder. Du kan lägga till bildtexter, effekter eller vad du än behöver. Med antingen foton eller bilder bör det finnas ett litet antal i varje bild när du visar dem. Det här är i den ordning det visas i bildspelet, och du kan ändra detta när du vill tills ditt bildspel är i perfekt ordning.

Men när det gäller att lägga till bildtexter, taggar, platser och andra effekter kommer de att gälla hela bildspelet, inte bara en enskild bild.

Bildspel popularitet på Instagram

Ända sedan de introducerades har bildspel visat sig bli alltmer populära. Både för individer att visa upp ett evenemang och för varumärken som använder Instagram för marknadsföring på sociala medier. Många märken använder bildspel för berättelse, vilket är en exceptionellt kraftfull marknadsföringsmetod. Att få publiken att känna något om produkten är mer effektivt än att bara skjuta den i publikens ansikte, och de flesta märken är medvetna om detta.

Om du använder tio noggrant utvalda foton kan du skapa en berättelse som hjälper till att sälja produkter, idéer, människor, varumärken och vad du än vill. För produkter ger det mycket större utrymme för varumärken att visa sin produkt från olika vinklar och i olika situationer, och det gör att de kan skapa mycket större inverkan.

För individer är berättelser lika viktiga. Om du visar ett Instagram-bildspel av en examen, födelsedagsfirande eller en viktig händelse visar inte bara händelsen själv, utan det hjälper till att ge bilderna sammanhang för att skapa en berättelse, snarare än att bara visa en stillbild av vad som hände. Kraftfulla grejer verkligen!

Hur man laddar ner flera foton samtidigt på Instagram

Instagram kondonerar inte officiellt nedladdning av foton eller videor från sin plattform, men det är inte mycket de kan göra mycket åt det. Med tanke på miljoner artiklar på det sociala nätverket var det oundvikligt att människor skulle vilja ladda ner några av dem för eget bruk.

Det finns ett par sätt att ladda ner foton på Instagram. För enskilda bilder tycker jag att det är bäst att använda Windows Snipping Tool eller Grab i MacOS för att ta en stillbild av det. Det tar en sekund och ger dig direkt en kopia av den bild du tittar på. Öppna bara Instagram i din webbläsare istället för på din telefon och använd verktyget. Enkel.

För att ladda ner flera foton samtidigt på Instagram behöver du dock en Chrome-förlängning eller en nedladdningsapp som 10insta.

Image Downloader för Chrome

Image Downloader är en webbläsarförlängning för Chrome som lägger till en extra ikon, genom vilken du kan ladda ner flera bilder från Instagram. Navigera till sidan, välj tilläggsikonen och ange sedan bilderna du vill ladda ner. Tillägget fungerar bra och är tillräckligt flexibelt för att du kan specificera alla bilder i en serie eller bara specifika bilder i ett bildspel.

DownloadGram

DownloadGram är en webbplats som låter dig ladda ner bilder från Instagram. Du kan ladda ner flera bilder, men bara en i taget. Navigera till webbadressen till bilden / bilderna du vill, kopiera URL: n och klistra in den i DownloadGram. Tryck på nedladdningsrutan så kommer bilden att laddas ner till din enhet åt dig. Det fungerar inte för hela bildspel, men det är fortfarande tillräckligt pålitligt för att garantera ett omnämnande här.

10insta.com

10insta.com är en smartphone-app som gör att du kan ladda ner flera bilder samtidigt. Ladda ner och installera appen så kommer den att lägga till alternativ inom Instagram som gör att du kan kopiera, klistra in och dela webbadresser samt ladda ner enskilda bilder och flera bilder från Instagram.

Det här är de sätt jag känner till för att ladda ner flera foton samtidigt på Instagram. Har du några andra sätt du vill dela? Berätta om dem nedan om du gör det!