Skärmrotation är en funktion som finns på både Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus. Men har du någonsin undrat vad som är principen bakom det? Vad krävs för att din smartphone-skärm plötsligt ska växla från vertikal till horisontell eller tvärtom, beroende på hur du håller den? Och ännu viktigare, hur kommer det att när du har problem och du inte kan få skärmen att rotera, spelar din kamera-app också dina trick, visar omvända bilder och knappar upp och ner?

För din information är skärmrotationen möjlig tack vare gyroskopet och accelerometern. När en av dessa två har problem kan du förvänta dig att uppleva hela ovan. Vanligtvis, när användare klagar över att inte kunna rotera skärmen eller se inverterade kamerabilder, är det antingen en av de två eller ett programfel. Att uppgradera Samsung Galaxy S8 eller Samsung Galaxy S8 Plus smarttelefon till den senaste programvaruversionen är ett sätt att gå.

Men innan du kommer dit kanske du vill kontrollera om skärmens rotationsfunktion faktiskt är på eller av. Ibland kan av misstag inaktivera alternativet leda till mycket frustration och oro över vad som kan vara fel. Det är därför du alltid börjar felsökningen genom att undersöka den här dedikerade funktionen och dess status.

Hur man sätter på / stänger av skärmrotation på Galaxy S8 och S8 Plus

  1. Öppna Hem-skärmen; Tryck på Apps-ikonen från skärmens nedre högra sida; Välj Inställningar; Välj Display och tapeter; Tryck på alternativet som är markerat som "Skärmrotationsomkopplare" för att slå på eller stänga av den.

3D-accelerationsrotationen är funktionen bakom allt detta. Skärmrotationsomkopplaren aktiverar den eller inte, vilket gör att enheten kan gå från vertikalt till horisontellt eller från horisontellt till vertikalt. Tack vare det kommer smarttelefonen lätt att upptäcka ändringen i riktningen och justera skärmen så att den bättre passar skärmens nya position.

Oavsett om skärmrotationen är på eller av, funktionell eller inte, det finns många andra appar, bortsett från webbläsaren och kameran, som kan behöva den för att fungera korrekt - tänk på video- och musikspelare eller fotoalbum, för exempel.

Lyckligtvis, nu vet du hur du kan verifiera om skärmrotation är aktiv. Kom bara ihåg att dessa instruktioner är endast för standardläget.