Håller du upp med att spendera för mycket tid på skärmen? Mellan våra smartphones, surfplattor, TV-apparater, datorer och bärbara datorer kunde vi enkelt spendera mellan en tredjedel och en halv dag bara med att börja på skärmar, kanske till och med hela dagen beroende på hur man jobbar. Det räcker med att säga, det är inte så hälsosamt för ögonen, och det är inte heller hälsosamt för ens aktivitetsnivå, särskilt om det är ditt barn som spenderar hela tiden på skärmen!

Se även vår artikel Hur man tar bort alla nedladdade podcast på iPhone / iOS

Lyckligtvis finns det några enkla sätt i iPhone och iPad - på iOS som helhet - att inte bara begränsa skärmtiden, utan också dina barns. Om du inte är säker på hur du följer med oss ​​nedan så hjälper vi dig att konfigurera det på bara några snabba minuter. Nu kör vi!

Skärmtid i iOS 12

Det första kravet på att ställa in skärmgränser - åtminstone ursprungligen i iPhone och iPad - är att se till att alla dina iOS-enheter i hemmet kör iOS 12. Du kan kontrollera vilken version av iOS du har på genom att gå in i Inställnings-appen, knacka på knappen Allmänt och sedan välja Om. IOS-versionen visas under avsnittet Version.

Om du redan är på iOS 12 kan vi fortsätta. Om inte, få den senaste versionen genom att gå till Inställningar> Allmänt. Väl där väljer du avsnittet Programuppdatering för att leta efter, ladda ner och installera den senaste versionen av iOS som är tillgänglig för din enhet.

Ställa in skärmtid

Skärmtid aktiveras som standard när du installerar iOS 12. Allt som det egentligen gör är att spåra hur mycket tid du spenderar på din iPhone eller iPad och sedan delar upp det i olika kategorier, det vill säga sociala medier, underhållning, etc. Det ger du en stor bild av vad du gör på din telefon, men ger dig även verktyg för att begränsa din tid på att titta på skärmen.

Om du alltid har problem med att vara på dina enheter kanske du vill överväga att använda funktionen Stopptid för skärmtid. Gå in i appen Inställningar och välj skärmtid. Klicka sedan på alternativet Stopptid. Tryck på den gråa skjutreglaget för att slå på den (om den är grön, är stilleståndet på). Härifrån kan du välja vilken tid du vill att driftstopp ska köras från. I mitt fall har jag det inställt att börja kl. EST och slutar klockan 7 EST - under den här tiden är det enda som jag skulle kunna använda min telefon för är telefonsamtal och appar som jag har ställt in som Alltid tillåtet.

Tänk på att när du aktiverar Downtime ställer den in för alla enheter som är anslutna till iCloud-kontot som finns på iOS 12.

Men kanske du inte vill göra något så "extremt" som att möjliggöra driftstopp. Du kanske bara behöver begränsa din tid med utvalda applikationer. Lyckligtvis har skärmtid också en funktion för detta. För att konfigurera det, gå till Inställningar och välj sedan Skärmtid. Nu trycker du bara på alternativet App Limits istället för stilleståndstid.

Välj Lägg till gräns, så låter du välja den kategori som du vill begränsa. I det här exemplet väljer vi bara sociala nätverk. Detta skulle lägga till en tidsbegränsning som jag spenderar på alla appar som kategoriseras som sociala nätverk. Sedan, på nästa sida, kan du använda reglaget för att välja hur lång tid du tillåter dig sociala medier för dagen. Om du ställer in något som två timmar, efter att två timmar är slut, tillåter det inte att du kommer åt dessa appar igen förrän midnatt när klockan återställs. Du kan också välja vilka dagar du vill att denna gräns ska tillämpas på - till exempel kan du välja att ställa in denna gräns under arbetsveckan, men ge dig själv fri tid på helgen.

Om du vill ta bort en gräns går du bara till Inställningar> Skärmtid> Appgränser. Klicka på kategorin som du ställer in och tryck på knappen Ta bort begränsning. Det kommer att be dig en gång till för att bekräfta och sedan tar det bort gränsen.

Oavsett om du ställer in begränsningar för nedetid eller appgräns, kommer telefonsamtal och textmeddelanden alltid att gå igenom. Du kan emellertid också ställa in ett avsnitt Alltid tillåt, vilket gör att du kan välja appar som du inte vill att skärmtid ska blockeras.

Om du vill stänga av skärmtid helt, gå bara till appen Inställningar, välj alternativet Skärmtid och bläddra sedan hela vägen ner. Klicka på knappen Avaktivera skärmtid i rött för att inaktivera. Du kan följa dessa steg igen för att aktivera, men det kommer istället att säga Aktivera skärmtid.

Barn och skärmtid

Med skärmtid kan du också ställa in begränsningar för barn i din iCloud-familj. Om du har barninställningar under ditt konto ser du det i avsnittet Familj under skärmtid. Tryck på personen du vill begränsa, och skärmtid tar dig igenom stegen för att ställa in tillåtna appar, appgränser, driftsstopp och innehållsbegränsningar för den personen. Du kan till och med begära att skärmtid ger dig dagliga rapporter om hur mycket tid de spenderar på sin enhet.

ZenScreen

Om du inte har iOS 12 - eller inte vill uppgradera till iOS 12 - kan du också använda en app för att begränsa tiden på skärmen också. Du kan ladda ner ZenScreen gratis här eller på länken nedan.

ZenScreen fungerar faktiskt på samma nivå som iOS 12. Du kan ställa in Quiet Times (dvs. nedetid) för när du inte behöver vara på din telefon. Du kan till och med sätta på något som kallas Zen Breaks, som gör att du kan titta på sociala medier för, till exempel, 10 minuter på morgonen, men sedan avbryta dig i ytterligare tjugo minuter för att uppmuntra dig att gå ur sängen och komma i rörelse!

Appen visar en översikt över hur mycket tid du och / eller dina barn också spenderar på skärmen. Det visar dig totala belopp, men kommer att dela upp dem efter kategori, precis som Apples skärmtid gör. Med ZenScreen kan du till och med ställa in tidsgränser för enskilda appar, vilket är perfekt för vuxna eller barn som har, till exempel, ett YouTube-beroende.

Som vi nämnde är ZenScreen gratis att ladda ner. Men när du har slutfört ditt 10-dagars provperiod måste du registrera dig för en månatlig prenumeration för att fortsätta använda ZenScreen. Du kan låsa den från länken nedan, men bara att uppgradera dina enheter till iOS 12 är definitivt det billigare alternativet.

Ladda ner det nu: iTunes

Stängning

Om du kämpar med att spendera för mycket tid på din iPhone eller iPad, visade vi dig steg för steg sätt på hur du kan begränsa den skärmtiden och för dina barn också. Hur begränsar du tiden på elektroniken? Låt oss veta i kommentarerna nedan!