Discord är en populär social klient som gör det möjligt för användare att gå med i otaliga servrar där de kan röstchatt, text och skicka ett brett utbud av multimediafiler.

Eftersom det mestadels är en spelplattform var det bara en tidsfråga innan Discord släppte sin egen live streaming-funktion. Denna populära app släppte nyligen en betaversion av "Go Live" -funktionen, vilket gör det möjligt för användare att strömma sina spel sessioner till vänner på samma kanal.

Den här artikeln guidar dig genom funktionen 'Go Live' och förklarar allt du behöver veta.

Going Live on Discord

Om du vill streama din spelsamling på Discord måste du vara medlem i en Discords röstkanal. Dessutom måste spelet som du tänker strömma vara i Discords databas. Eftersom Discord har en integrerad mekanism för detektering av spel bör den automatiskt känna igen spelet när du startar det.

Resten är lätt:

gå och lev

När du går live ser du ett litet PiP (bild-i-bild) fönster i spelet som du strömmar. Detta gör att du kan se hur det ser ut från åskådarens perspektiv.

ströminställningarinbjudan

Vad händer om oenighet inte känner igen spelet?

Om spelet inte automatiskt visas kan du försöka lägga till det manuellt.

spel

När du lägger till spelet bör Discord känna igen det varje gång du startar det. Men om det fortfarande inte känner igen spelet kommer du inte att kunna strömma det.

Vem kan gå live?

Alla vänner som du bjuder in till Discord-kanalen kan följa samma steg ovanifrån och liveströmma sina spelövningar. Om du är serverägare och vill hantera vem som kan / inte kan gå live kan du göra det genom att justera behörigheterna.

serverinställningar

I det här avsnittet kan du hantera behörigheter för alla dina användare.

Alternativt kan du högerklicka på din röstkanal och välja 'Redigera kanal'. Under avsnittet "Behörigheter" kan du inaktivera alternativet "Gå Live" för hela kanalen.

Hur kan jag se vänner?

Om du vill gå med i en annan användares ström måste du vara en del av samma röstkanal. När användaren börjar strömma ser du "live" -meddelandet bredvid användarens ikon i kanallistan.

Det finns två sätt att gå med i strömmen - du kan klicka en gång på användarens profil och sedan välja 'Titta på ström' på skärmen som visas till höger. Det andra sättet är att dubbelklicka på användarens namn och strömningsfönstret visas automatiskt.

När du går med i den strömmande röstkanalen kan du dubbelklicka på strömningsfönstret för att gå till hela skärmen. Dessutom kan du hantera volymen på strömmen och du kan dra det lilla strömningsfönstret runt och ändra storleken efter dina önskemål.

Lägga till överlägg till din liveström

Med Discord Overlay-widgeten kan du använda de flesta av funktionerna i appen medan du spelar spelet på helskärm. Tack vare integrationen av Overlay och Go Live-funktioner kan du enkelt starta din ström utan att lämna spelets helskärmsläge.

  1. Starta ett spel som du vill spela. Slå på din snabbtangent för överlägg. Välj spelet som visas på din användarfält. Streamingfönstret dyker upp. Klicka på "Gå live".

När strömmen startar visas alla strömningsinställningar i Overlay-verktyget. Du kan använda den för att kontrollera vem som tittar på, hantera inställningar, bjuda in andra användare och avsluta strömningssessionen.

För att kontrollera om någon tittar på, leta efter den lilla ögonglobsikonen bredvid användarens statusfält.

Kan du strömma eller se från mobiltelefon?

Tyvärr är Go Live-funktionen fortfarande inte tillgänglig för mobiltelefoner. Du kan bara gå direkt från Windows Desktop-appen. Om du vill titta på en ström kan du göra det från både webbläsaren och stationär klient.

Enligt den officiella Discord-webbplatsen kommer tittarna på mobilapp snart att finnas tillgängliga, men det finns ingen indikation om strömningen kommer att bli möjlig från de smarta enheterna också.

Gå live: ständigt förbättra

Eftersom Go Live-funktionen fortfarande är relativt ny, kan du förvänta dig några större förändringar under de följande månaderna.

För närvarande kan du bara bjuda in tio andra personer att titta på din ström, så det är fortfarande något av en privat upplevelse. Det finns fortfarande en lång väg att gå tills det uppnår Twitch-esque-proportioner. Å andra sidan är det ett utmärkt sätt att umgås med dina vänner medan du spelar dina favoritspeltitlar.

Vilka spel skulle du strömma till dina vänner på Discord? Varför? Dela dina favoritströmbara spel i kommentaravsnittet nedan.