En av de nyare, mer populära sociala nätverk online idag - särskilt bland yngre användare - är TikTok, det videobaserade sociala nätverket som gör det möjligt för användare att skapa och sända korta videoklipp från 15 sekunder till en hel minut till sina fans och följare, som tar upp en publik när de publicerar till plattformen. Sedan sammanslagning med tidigare (och ganska liknande) sociala nätverk Musical.ly har TikTok blivit otroligt populärt och överträffar appar som Facebook och Instagram i termer av totala månatliga nedladdningar för oktober 2018, efter en redan svimlande september.

Se även vår artikel How To Duet with Yourself på Tik Tok

Denna popularitet är, till stor del, tack vare tonåringarna och tjugo-somethings har lockats till webbplatsen tack vare dess yngre demografiska, förmågan att skapa innehåll baserat på eller inställt på populära medier (inklusive musik, stand-up, tv-klipp , och mer), och tjänstens ersättning som ett video-delningsnätverk som finns i det tomrum som skapats av Vines död.

Naturligtvis borde TikTok behöva lite introduktion nu. TechJunkie har massor av täckning av appen och den blir mer populär under dagen. Den andliga och faktiska efterträdaren till Music.ly, det är en musikvideo-app för tonåringar som låter dig spela in videor och ladda upp dem till plattformen för alla att se. Det som började när läppsynkroniseringsfilmer har expanderat till alla slags saker.

Det är ett socialt nätverk, så att bli gillad, skaffa följare, chatta, följa och så vidare är inbyggd i sitt DNA. TikTok handlar mindre om att marknadsföra dig själv som Facebook eller LinkedIn och mer om att göra fantastiska videor och låta dem tala för sig själva. Ju bättre innehåll du laddar upp, desto fler följare attraherar du och desto fler fans får du.

Eftersom TikTok kan tjäna pengar, om du är tillräckligt bra och engagerar tillräckligt på plattformen kan du också få ett blygsamt liv.

Ta bort fans på TikTok

Tillbaka till saken. Hantera besvärliga fans. Att ta bort dem kan vara lite drastiskt men det kan vara nödvändigt. Det är inte något du skulle vilja göra lätt, men om du behöver, så här tar du bort fans i TikTok.

  1. Öppna TikTok-appen på din enhet. Välj din profil och välj Fans. Välj fläkten du vill ta bort och välj trepunktsmenyikonen längst upp till höger. Välj Block.

Det fan kommer nu att blockeras från att se allt du laddar upp och från att interagera med dig på TikTok. Förhoppningsvis borde det räcka för att återgå till det normala.

Om du är på andra sidan ekvationen kan du sluta vara ett fan av någon du följer på TikTok lika lätt. Uppladdare kommer och går på appen och verkar ladda upp dussintals fantastiska videor för att sedan bli uttråkade och gå vidare till något annat. Det är ingen mening att vara fan om de inte kommer att belöna dig med bra innehåll!

För att sluta vara fan, följer du bara dem.

  1. Öppna TikTok-appen på din telefon. Välj din profilikon längst ner till höger på skärmen. Välj Följande och välj sedan Följ bredvid den person du vill avsluta.

Det här är omedelbart, så när du väljer den andra följande följer du inte längre den personen. Det finns ingen bekräftelse eller "är du säker?" -Prompt, det händer bara. Det kan ändras men i den aktuella versionen så är det så.

Hantera negativitet på TikTok

Sammantaget är TikTok faktiskt ett positivt socialt nätverk. Visst har det ryck på samma sätt som alla andra plattformar, men i stort sett är det bara människor som tycker om att skapa och titta på varandras innehåll. Av alla sociala mediesamhällen där ute har TikTok en av de bästa. Det betyder inte att du inte kommer att bli krångel eller uppleva toxicitet.

Du kan ta bort fans som beskrivs ovan eller så kan du komma runt dem och ignorera dem.

Mat inte trollet - det är en trött trope nu men det beror på att det fortfarande är mycket sant. De flesta giftiga personer online är där för att få en reaktion. De matar bort den reaktionen och det uppmuntrar dem att vilja ha mer. Det är en feedback-loop som är välkänd inom psykologi. Allt du behöver göra här är att bryta den slingan genom att inte ge dem den feedback de behöver. Ignorera dem och de kommer verkligen att försvinna. Tja, 99,99% av dem kommer ändå. Det finns alltid en ...

Svara med humor - Om det inte är något problem att ignorera dem kan det vara svaret att använda humor till din fördel. Negativa människor har bara makt andra ger till dem. Om du kan komma med ett roligt eller mer intelligent svar, förnekar du trollet deras makt. Om du vill se detta i aktion kan du läsa något av JK Rowlings svar på troll på Twitter. Hon är en expert på detta!

Rapportera och gå vidare - Du kan hjälpa vissa människor men inte andra. Om du har försökt få vänner och försökt reparera alla skador som har orsakats och trollet fortfarande orsakar problem, rapportera dem och gå vidare. Använd metoden ovan för att blockera dem, rapportera dem och koncentrera dig på de positiva människorna på Tik Tok. Det finns många fler av dem än det finns problemstillverkare.

Ingen kommer att låtsas att det är enkelt att hantera negativitet. Inte alls. Men det är möjligt och de är inte vad sociala medier handlar om eller vad världen i stort handlar om heller. Lycka till där ute!