När det gäller i princip alla elektroniska enheter som till och med är tangentiellt relaterade till en dator måste du ibland rensa saker. Detsamma gäller om du är Xbox One-ägare. Vad menar vi? Din hårddisk i Xbox One kan fyllas med onödiga artiklar, och dessa objekt tar utrymme och resurser som behövs för att få saker att fungera snabbt och smidigt. Precis som röran kan byggas upp på ett gammalt kontor, kan röran byggas upp i dina data också.

Se även vår artikel Hur man tittar på Netflix på din TV - The Ultimate Guide

Det första du kan prova om du har lagt märke till längre belastningstider eller förlust av pep på din Xbox One gör en återställning. Oroa dig inte, det här är inte en svår uppgift. Det är ganska enkelt, så du bör inte tappa någonting i processen.

Låt oss titta på sätt att rensa cachen på din Xbox One.

Återställ din Xbox One

Du kanske vill göra en hård återställning på din Xbox One om du nyligen har uppdaterat eller fått strömavbrott och saker hänger upp. Kanske är ett spel fastnat på en lastskärm eller så har du inloggningsproblem.

  • Håll strömbrytaren nertryckt på din Xbox One-konsol i 10 sekunder medan den är på. Då stängs din Xbox av. När den är helt avstängd trycker du bara på strömknappen igen och din Xbox One-konsol slås på igen.

Efter återställningen förblir dina filer och data intakta, men cachen har raderats. Du har troligtvis gjort det många gånger själv redan utan att ens veta att det var vad du gjorde.

Koppla ur din Xbox One

Ett annat sätt att rensa cachen och återställa strömförsörjningen på din Xbox One är att koppla bort den.

  • Stäng av din Xbox One-konsol med antingen strömknappen på framsidan av konsolen eller med din Xbox One-kontroller. Du kan hålla knappen som ser ut som Xbox-logotypen, ungefär i den övre mitten av kontrollen, om du bestämmer dig för att gå den vägen. Koppla bort nätkabeln från din Xbox en i minst 10 sekunder. Det är viktigt att följa 10-sekundersregeln så att strömförsörjningen också återställs tillsammans med din Xbox One-konsol. Efter att ha väntat i 10 sekunder, koppla ihop strömkabeln på baksidan av din Xbox One. Starta sedan om Xbox One med strömbrytaren på framsidan av konsolen eller med din Xbox One-kontroller.

Så nu har du återställt strömförsörjningen på din Xbox One och rensat cachen också.

Använd din Xbox One-controller

Om du vill starta om din Xbox One med din controller behöver du bara;

  • Tryck på logotypknappen på din Xbox One-styrenhet och använd sedan vänster pinne för att gå ner till inställningar, som är kugghjulsikonen längst ner till vänster på skärmen. Välj sedan "inställningar" med A-knappen på din Xbox One-styrenhet. Använd vänster pinne på din styrenhet igen för att gå ner till 'starta om konsolen' och tryck på A-knappen igen för att välja den. Flytta kontrollerns vänstra pinne för att markera 'Starta om' och tryck på A-knappen. Din Xbox One-konsol startas om när du har gjort det. Den gröna Xbox One-skärmen med den vita logotypen visas när din konsol startar om. Det tar några sekunder och du kommer sedan att loggas in på din Xbox One igen, och du kommer att landa på startskärmen på din konsol.

Så du kan nu återställa din Xbox One-konsol och rensa cache. Du kan också återställa strömförsörjningen till din Xbox One.

Det här är till stor hjälp om din Xbox One börjar släppa efter spelbelastningsskärmar eller annars. Det är också ett bra sätt att bortskaffa alla objekt som filer och data som lagras i din Xbox One: s cache för att återfå vissa resurser och få bättre prestanda ur konsolen.