En av de största fienderna till smartphoneägarna är datakapslar och gränser. Data är något de flesta av oss använder dagligen, oavsett om det är för att kontrollera e-postmeddelanden när vi är på språng, kontrollera våra sociala medier på bussen eller till och med använda vår telefon för sväng-för-sväng-navigering. Vad du än använder för det, är det ingen tvekan om att data är ganska viktiga för de flesta.

Se även vår artikel Touch ID Fungerar inte? Så här åtgärdar du det

Problemet är att data på telefoner inte är så billiga. Som ett resultat drabbas människor som till och med går lite över sitt inkluderade datapaket med en enorm kostnad för att gå över. På grund av detta är det viktigare än någonsin att hålla reda på hur mycket data du använder. Det kan låta som att det är väldigt irriterande att hela tiden övervaka data, men det kan faktiskt göras mycket enkelt på iPhone. Den här artikeln kommer först att gå igenom hur du kontrollerar dataanvändning på din iPhone och sedan kommer jag att ge några tips i slutet av artikeln för att hjälpa till att använda mindre data.

Kontrollera dataanvändning direkt på din iPhone

image1-9

Som nämnts tidigare gör iPhones det mycket enkelt att kontrollera din dataanvändning och till och med se vilka appar som har tagit det mesta av den värdefulla informationen.

Steg 1: Öppna appen Inställningar på hemsidan.

Steg 2: Klicka på knappen Cellular, som är ganska nära toppen av den första menyn.

Steg 3: Du kommer att ledas till en sida som har massor av information om din dataanvändning.

Du kommer att se din totala cellulära dataanvändning och sedan under det ser du uppdelningen av hur mycket data varje app har använt. Du kommer att upptäcka att appar på sociala medier ofta är de största hogsarna i dina data. Saker som Facebook, Instagram, Snapchat och andra kan ofta använda numerou GB data under några månader. Naturligtvis beror mängden använda data på hur mycket du använder också.

För den mest exakta och uppdaterade titten på din dataanvändning bör du trycka på knappen "Återställ statistik" längst ner på skärmen i slutet av varje faktureringscykel. Om du inte gör det får du en överblick över vilka appar som traditionellt har använt mest data under hela tiden du har haft din telefon. Även om detta kan vara bra information att veta, säger det inte riktigt vilka appar som har varit det största datainsamlingen för dig under den senaste månaden.

Naturligtvis, om du föredrar att få en mer detaljerad titt på dina data och prata med någon om det, är det också ett bra alternativ att kontakta din operatörs supportlinje eller gå in i butiken. Anställda i butiken ska kunna hjälpa dig att identifiera hur mycket data du har använt under olika olika perioder och kan visa dig vilka appar som traditionellt har använt mest för dig.

Nu när du vet hur du kontrollerar hur mycket data du använder regelbundet kanske du undrar hur du kan använda mindre. Mobiltelefonplaner idag är ofta mycket dyra, så att använda mindre data är alltid något som människor strävar efter att göra. Tack och lov finns det några enkla saker du kan göra för att minimera din dataanvändning och spara lite pengar i processen.

Inaktivera uppdatering av bakgrunden

Detta är ett ganska vanligt trick för att minska dataanvändningen, men ändå ett som många inte använder. Appar uppdateras och uppdateras ofta i bakgrunden, vilket förbrukar en hel del data och kan också skada din batteritid. Tack och lov kan den här funktionen stängas av mycket enkelt och ändrar inte din använda erfarenhet alls. Inaktivera det genom att gå till Inställningar> Allmänt> Uppdatera bakgrundsapp.

Stäng av Wi-Fi Assist

Den här funktionen gör det så att du använder data om du befinner dig i ett område med en svag Wi-Fi-signal. Även om detta hjälper dina surfhastigheter, kan det också möjliggöra en mycket högre dataanvändning än du planerat. I samma "Cellular" -meny i Inställningar-appen bläddrar du hela vägen till botten för att stänga av Wi-Fi-hjälp.

Stoppa automatiska nedladdningar och uppdateringar

När appar laddas ner och uppdateras kan dessa filer ofta vara bland de största på enheten. För de flesta kan dessa uppdateringar och nedladdningar göras oavsett om du använder Wi-Fi eller bara använder data. Om du sparar data i åtanke är det en bra idé att vänta tills du är ansluten till Wi-Fi för att ladda ner nya appar eller uppdatera befintliga. För att stoppa dessa automatiska nedladdningar, gå bara till appen Inställningar och klicka på App och iTunes Store. Stäng bara av alternativet Use Cellular Data så behöver du inte oroa dig mer för det här.

image2-3

Dessa alternativ hjälper dig att använda mindre data, men kanske det bästa sättet är att helt enkelt inte använda dem alls. Även om det inte alltid är möjligt är det en bra idé att använda Wi-Fi när det är möjligt för att spara dig på de datakostnader som verkligen kan krypa upp för dig.