Discord är en social plattform för spelare så att vilja vara osynlig på Discord verkar vara en motsägelse. Men om du förbereder dig för ett raid, tar hand om supportuppgifter för din guild eller koncentrerar dig på att skapa eller planera, kan det finnas tillfällen då du vill ha lite lugn och ro utan att logga ut från din chatserver. Det är när det verkar som osynligt kommer in.

Se även vår artikel Slack vs. Discord: Vilket är rätt för dig?

Visst tar det bara en sekund att logga ut från Discord men då kan du missa viktiga meddelanden, samtal om hjälp eller någon intressant chatt. Jag har skapat missiler i Eve medan jag gruvde efter malm som osynlig och hörde sedan ett rop om hjälp från en guildkamrat som blev ganked. Det var bara några minuter innan jag i min T2-kryssare flydde till hans hjälp. Jag och ett par andra guidekamrater kunde rädda honom och hans Exhumer från en otydlig död.

Hade jag inte varit inloggad på Discord då, skulle jag aldrig ha hört hans rop om hjälp. Att logga in som osynlig hade gjort det möjligt för mig att utföra tråkiga uppgifter utan att bli störd medan jag fortfarande var "på samtal" om någon behövde hjälp.

Det är bara en anledning till att vara osynlig på Discord snarare än utloggad.

Oenighetstatus

Det finns fyra onlinestatus för användare av kanaler, online, inaktiv, stör inte och osynlig. Online talar för sig själv. Du är online, interagerar och spelar en roll. Tomgång utlöses när du är AFK under en viss tid som ställs in av din serveradministratör.

DnD visar att du är en röd cirkel och är en manuell inställning, vilket innebär att du gör något för viktigt för att bli besvärat av de klöviga klotens gnagare. Invisible är ett annat utlöst tillstånd som döljer dig från kanalanvändarnas vy men lämnar dig inloggad.

De två första statusen är serverstyrda även om du kan ställa in Idle manuellt om du vill. Jag har ingen aning om varför du skulle vilja. Stör inte och osynliga är båda utlösta förhållandena.

För att manuellt ställa in dig till osynlig i Discord, högerklicka bara på din avatar i programmet och välj Invisible i popup-rutan. Den kommer att vara aktiv tills du loggar ut från Discord eller manuellt ställer in din status till något annat.

Kan du se om någon är osynlig i Discord?

Om du är en serveradministratör eller till och med en annan användare, kan du säga om du har osynliga användare eller om en viss användare är osynlig? Svaret på båda frågorna är nej. En osynlig användare är exakt det för alla. Även servernadministratören kan inte se om det finns osynliga användare på servern vid en viss tidpunkt.

Detta utgör lite av ett problem om du driver en Discord-server och vill veta användarnummer för högtid och låg tid eller när du planerar en händelse eller raid. Hittills arbetar de flesta administratörer runt det och kommer att ropa eller DM. Meddelanden, både muntliga och direktmeddelanden kommer att levereras till osynliga användare.

Kan du dölja vilket spel du spelar?

Vissa av oss är mer besvärade av integritet än andra. Jag anser att om du vill ha fördelarna med att vara sällskaplig, måste du överlämna en liten bit av denna integritet tillfälligt. Men ett par killar jag känner har skyldiga hemliga spel som de gillar att spela ibland men inte vill att kamrater ska veta om.

Discord har en inställning som heter 'Visa för närvarande kör spel som ett statusmeddelande'. Det hämtar inte varje spel du spelar men kan upptäcka många spel oavsett om de använder Discord eller inte. Ibland kan det vara bra att stänga av den här inställningen för att bevara viss värdighet. Så här.

  1. Välj den lilla kugge-inställningsikonen längst ner till vänster på din Discord-skärm. Välj spel från den vänstra menyn. Tygla av 'Visa aktuellt spel som statusmeddelande'.

Detta kan ändå kopplas av eftersom inte alla servrar eller enheter är konfigurerade för att använda detta eller kan använda det. Hur som helst, om du vill ha lite extra integritet, så är det hur du får det.

Hantera vänssynkronisering

Slutligen, om du använder Discord's Friend Sync-funktion, kommer du att meddelas när vänner använder Steam, Skype eller Battle.net. Om du inte vill ha den här funktionen kan du stänga av den. Funktionen är ganska säker och använder anständig säkerhet för att skydda dina data men är en teoretisk svaghet i ett annars säkert system.

För att stänga av Friend Sync.

  1. Logga in i Discord och välj Användarinställningar. Välj anslutningar. Välj Disconnect Sync för att stänga av det. Välj Visa användarnamn och slå det av.

Det finns inga säkerhetsimplikationer för att använda synkronisering men om du vill maximera integriteten är det en inställning du kanske vill ändra.