iMovie är ett kraftfullt videoredigeringsverktyg. Bland många andra saker tillåter det användare att lägga till undertexter och bildtexter. Detta är ett bra alternativ att ha, särskilt om du planerar att ladda upp dina videor till webben. Låt oss se hur du lägger till bildtexter på macOS och iOS.

Mac OS

iMovie

Steg 1

Starta först iMovie på din Mac och ladda videon du vill lägga till bildtexter till. För att lägga till videoklippet, klicka på knappen Importera. Men om det inte är tillgängligt, bör du klicka på Media-knappen och sedan välja knappen Importera.

Välj sedan enheten där videon är belägen. Du kommer att se listan över alla tillgängliga media på den valda disken eller enheten. Välj den du vill importera.

Steg 2

Välj den laddade videon och dra den ner till tidslinjen. Du kommer att se att iMovie har markerat nyckelbildrutor i hela klippet. Du ser också en kontinuerlig ljudlinje under dem. Det kan vara till hjälp för att bestämma bildtexternas varaktighet.

Steg 3

Klicka på Titlar-knappen i huvudmenyn. iMovie visar dig sedan en lista över tillgängliga titelalternativ.

Lägre titel, Soft Bar och Standard Lower Third bör fungera bra. I den här artikeln kommer vi att använda alternativet Standard nedre tredje.

Ta tag i det alternativ du vill, dra det ner till tidslinjen och placera det rätt ovanför klippet.

Steg 4

I det här steget ska du skriva texten till din första bildtext i förhandsgranskningsfönstret i det övre högra avsnittet i fönstret.

Du bör se en eller flera transparenta textrutor på klippet; alla kommer att ha "titeltext här" exempeltexter skrivna i alla kepsar. I vårt fall har vi två rutor i skärmens nedre del. Klicka på en och skriv texten i bildtexten.

Du kan radera valfri enskild textruta. Vi tar bort den övre och använder bara den nedre. Enlinjeskrivtexter är lättare att följa och människor kan läsa dem snabbare.

Steg 5

När du har skrivit ut det första stycket med text bör du justera dess varaktighet och utgångspunkt. Om du vill justera bildtexten bör du ta tag i bildtexten och flytta den åt vänster eller höger för att hitta rätt plats.

Om du vill justera varaktigheten tar du den högra kanten på bildtexten och drar den åt vänster eller höger. Du kommer att märka att varaktighetsstämpeln i det vänstra hörnet ändras när du krymper eller utvidgar fältet.

Steg 6

För att skapa nästa bildtexter, högerklicka på den första bildtexten som du skapade och välj alternativet Kopiera. Högerklicka bredvid den första bildtexten och välj Klistra in.

Den nya bildtexten är identisk med den föregående, så gå tillbaka till skärmen för förhandsvisning och radera texten som återstod från den första bildtexten. Skriv ut nästa bit av text.

Placera sedan den nya bildtexten på rätt sätt. Använd den högra kanten på bildtexten för att krympa eller förlänga dess varaktighet.

Upprepa detta steg så många gånger som behövs. Du bör emellertid formatera ditt första bildtexter på det sätt du vill att bildtexterna ska se ut i hela klippet.

Steg 7

Låt oss titta på formateringsalternativen. iMovie låter dig göra olika saker och justera många bildtexter. Du kan dock inte ändra fade in / fade out-effekten.

Först bör du välja teckensnitt. Klicka på listrutan Teckensnitt ovanför förhandsgranskningsfönstret och välj din favorit från listan.

Med teckensväljarfönstret kan du också välja storlek och typsnitt. Till exempel har vi valt Calibri. Typsnittet är medium och teckensnittsstorleken är 11. Det finns ett annat sätt att välja teckenstorlek - genom rullgardinsmenyn för teckenstorlek.

Därefter bör du välja textjustering. Det finns fyra standardalternativ tillgängliga i iMovie - vänster, mitt, höger och motivera.

Om du klickar på B-knappen som ligger till höger om justeringsalternativen kan du fetra texttexterna. Om du klickar på I-knappen kan du kursivera texten. Slutligen visar O-knappen bokstäverna.

Steg 8

I det här steget tittar vi på färgens text. Med alla avancerade filmsviter med bildtexter kan du iMovie ändra bildtexten. För att göra det bör du klicka på den vita fyrkanten bredvid B I O-uppsättningen av knappar.

iMovie öppnar sedan färgmenyn. Du kan klicka var som helst på cirkeln för att välja färg. Du kan också justera reglaget under det om du vill ha grå eller svart undertext.

iOS

Om du har iMovie på din iPhone eller iPad kan du också lägga till bildtexter. Processen är mycket enklare och det finns färre alternativ. Här är en snabb sammanfattning.

lägg till bildtexter

Steg 1

Starta iMovie-appen på din iPhone eller iPad. Efter det bör du importera klippet du vill lägga till bildtexter till. Du bör trycka på Projekt och välja den video du vill lägga till bildtexter till.

Steg 2

I det här steget behöver du textverktyget. Klicka på ikonen längst ner på skärmen. Där kan du välja om du vill att bildtexterna ska visas i mitten av klippet eller fotot eller längst ner. Du kan också välja bildtextstil.

Steg 3

När videon laddas bläddrar du ner i tidslinjen för att hitta var du vill lägga till bildtexter. Klicka på den positionen i tidslinjen. Fem ikoner visas längst ner på skärmen. Du bör trycka på T-ikonen eftersom du lägger till text.

Steg 4

Därefter bör du välja bland de erbjudna textstilarna. När du gör det kommer exempeltext att visas på din video. Du kan sedan placera bildtexten på skärmen med alternativet Nedre och mitt.

Steg 5

Klicka på textrutan på skärmen så kommer tangentbordet att dyka upp. Börja skriva texten på bildtexten. Tryck på Klar när du är klar.

För att begränsa dess varaktighet bör du bläddra ner i tidslinjen och knacka på saxikonen. Tryck sedan på split-knappen. Om du spolar tillbaka till början och börjar bläddra mot slutet av videon ser du att bildtexten slutar där du pekade på split-knappen.

Steg 6

Om du vill lägga till fler bildtexter bör du bläddra ner i tidslinjen och trycka på den plats där du vill att den nya bildtexten ska visas. Välj saxikonen och tryck på platsen där du vill att den nya bildtexten ska upphöra. Klicka på split-knappen.

Klicka nu på T-ikonen och upprepa steg fyra och fem. Upprepa detta så många gånger som behövs.

Bildtexter stängda

Bildtexter är oerhört användbara, särskilt för tittare med nedsatt hörsel. De är också superhändiga om någon i klippet talar på ett främmande språk. Med dessa självstudier kan du lägga till bildtexter på nolltid.

Läggar du till bildtexter till videor som du laddar upp till internet? Använder du alltid iMovie och hur betygsätter du dess bildtexter? Låt oss veta i kommentarerna nedan.