Det kommer säkert att vara överraskningar när du gör övergången från gammal Samsung-enhet till Samsung Galaxy S9 om du inte tar upp de tillgängliga standardinställningarna som är programmerade i din nya smartphone.

I dagens blogginlägg kommer vi att uppmärksamma dig på en särskilt irriterande situation. Det handlar om textmeddelanden och hur de försvinner.

Det här problemet har varit en vanlig händelse hos användare som uppgraderade på sina tidigare Galaxy-serietelefoner för Galaxy S9, eftersom de flesta inte vet att de nya Galaxy-smartphonesna har en åtföljande funktion "Radera gamla meddelanden" som är en del av Galaxy S9-standardinställningarna .

Förhindrar automatisk radering

  1. Slå på din Samsung Galaxy S9Navigera till appmenynKlicka på Inställningar. Klicka sedan på applikationsikonen i listan Öppna meddelandefunktionen Under meddelandefunktionen har du tillgång till alla motsvarande meddelandefunktionerVälj alternativet "Fler inställningar" för att öppna undermenyerna Radera gamla meddelanden

Om de är inaktiverade raderas dina meddelanden inte automatiskt förrän du har upp till tusen lagrade textmeddelanden. Därefter börjar din smartphone ta bort de äldsta meddelandena

Om det finns aktiverat, se till att du inaktiverar funktionen. Det förhindrar att de gamla meddelandena raderas.

När du har utfört den här åtgärden kan du säkert lämna undermenyerna. Gå tillbaka till startskärmen med säkerhet om att meddelanden är säkra.