gunnar

Tillbaka på CRT-bildskärmens dagar var ett monitortillbehör som ofta sågs ett bländreduceringsfilter; detta var en ganska ful sak som applicerades med lim på sidan av skärmen som hängde en transparent panel med ett filter direkt framför skärmen.

Ögespänning blir ett problem igen på grund av LED-bakgrundsbelysta datorskärmar och nyare skärmtekniker för smartphones och surfplattor. Med glödande bakgrundsbelysning på LCD-skärmar är ögonbelastningen inte så illa, men med LED-bakgrundsbelyst är skärmen mycket ljusare. Denna ljusstyrka är ett dubbelkantigt svärd, för medan du kan se och läsa saker bättre kan ögonbelastning hända oftare.

Ett företag som heter Gunnar gör glasögon med i-AMP-teknik (beskrivs som "en optisk plattform som innehåller egna linsmaterial, linsfärger, linsbeläggningar och linsgeometri") som förmodligen gör det mycket lättare för dina ögon om du stirrar på en datorskärm i timmar i slutet varje dag.

Frågan är dock denna: Fungerar det?

Ja, tekniken fungerar ...

... men det kan vara komfortproblem.

Mitt förslag är att gå hit (NewEgg säljer varumärket Gunnar), klicka på Feedback-fliken och läsa kommentarerna noggrant. De flesta håller med om att de fungerar, och det enda verkliga klagomålet är justeringsproblem.

NewEgg har en hel massa modeller med olika stilar från Gunnar, så kolla in dem.